Our Blog

Wat doet een Salesforce Consultant?

Een Salesforce Consultant helpt en adviseert met het invoeren en gebruiken van de CRM software Salesforce. Op deze manier worden werkprocessen van sales tot services geoptimaliseerd. Lucas van der Ploeg is Technische Salesforce Consultant bij Intigris. Sinds juni 2014 is hij onderdeel van het team. Zijn werkzaamheden zijn enorm divers. In deze blog leggen we uit wat Lucas voor je organisatie kan betekenen.

Wie is Lucas van der Ploeg?

Lucas van der Ploeg heeft op de Hanzehogeschool in Groningen Software Engineering gestudeerd. Hij is een echte Fries, maar woont in Almere. Sinds juni 2014 is hij werkzaam bij Intigris in Amsterdam als Technische Salesforce Consultant. Hij is verantwoordelijk voor het implementatietraject bij klanten. Dat betekent ruwweg dat hij in gesprek gaat met een organisatie, goed luistert naar de wensen en eisen en een optimale Salesforce oplossing ontwikkelt en inricht. Naast adviseren kan Lucas ook ontwikkelen, dus hij weet precies wat technisch wel en niet mogelijk is. Op basis daarvan weet hij zich in te leven in een bedrijf en kan hij tot het beste advies komen.

Wat is Salesforce?

Salesforce is software voor het beheer van je klanten (CRM software: Customer Relationship Management). Zoals de naam al doet vermoeden is de inrichting van het salesproces de kracht van Salesforce: een lead wordt snel en gemakkelijk een klant. Intigris is sinds 2010 partner van Salesforce. Dit betekent dat advies, configuratie, ontwikkeling en support over een Salesforce Cloud oplossing wordt overgelaten aan Intigris.

Inmiddels is Salesforce meer dan alleen een verkoopsysteem. Het heeft zich afgelopen jaren omgetoverd tot een platform waar je je klanten op meerdere fronten kunt bedienen: Sales, Service, Marketing, E-commerce, maar ook klantportalen (Community Cloud) en ontwikkelen van Apps (Salesforce Platform) vallen onder de mogelijkheden.

Intigris heeft zelf ook een applicatie ontwikkeld op het Platform van Salesforce met de naam FieldBuddy. Deze complete werkbon oplossing helpt service bedrijven met het optimaliseren van werkprocessen.

De mogelijkheden van Salesforce

Biedt je bedrijf producten of diensten aan? Voor beide mogelijkheden heeft Salesforce mogelijkheden. Lucas, Technisch Salesforce Consultant, licht toe: “In plaats van continu je mailbox checken komen de lead- en klantgegevens automatisch binnen op één centraal verzamelpunt: Salesforce. Bij een aanvraag voor producten kan er met één druk op een knop een net voorstel voor de klant liggen. Er wordt namelijk automatisch een zelf in te richten template ingevuld met de data uit Salesforce”. Daarnaast kunnen afhankelijk van de wensen ook andere producten van Salesforce, zoals Community Cloud en Service Cloud ingericht worden door Lucas.

Zin om eens van gedachten te wisselen over je eigen bedrijfsvoering en Salesforce?  Neem contact met ons op. Wil je ook aan de slag als Salesforce Consultant bij Intigris. Check onze vacatures.

Leave a Comment