Wat doet een Salesforce-consultant?

Benut het volledige potentieel van je bedrijf met een Salesforce-consultant — ontdek hoe ze je klantrelaties kunnen transformeren en activiteiten kunnen stroomlijnen.

Een Salesforce Consultant helpt en adviseert bij de implementatie en het gebruik van de Salesforce CRM-software. Dit proces optimaliseert de werkprocedures, van verkoop tot dienstverlening. Lucas van der Ploeg is technisch Salesforce Consultant bij Intigris. Sinds juni 2014 is hij een belangrijk onderdeel van het team. Zijn taken zijn ongelooflijk divers. In deze blog leggen we uit wat Lucas voor jouw organisatie kan betekenen.

Wie is Lucas van der Ploeg?

Lucas van der Ploeg, afgestudeerd in Software Engineering aan de Hanzehogeschool in Groningen, is een trotse Fries die in Almere woont. Sinds juni 2014 is hij werkzaam als Technical Salesforce Consultant bij Intigris in Amsterdam. Hij houdt toezicht op de implementatietrajecten van klanten, waarbij de behoeften van de organisatie worden besproken en optimale Salesforce-oplossingen worden ontworpen en ontwikkeld. Naast advies beschikt Lucas over ontwikkelingscapaciteiten, begrijpt hij technische mogelijkheden en beperkingen, waardoor hij het beste advies kan geven.

Wat is Salesforce?

Salesforce is software voor klantrelatiebeheer (CRM). De kracht ligt in het beheer van verkoopprocessen, waarbij leads naadloos worden omgezet in klanten. Sinds 2010 is Intigris een Salesforce-partner die advies, configuratie, ontwikkeling en ondersteuning biedt voor Salesforce Cloud-oplossingen.

In de loop der jaren is Salesforce verder geëvolueerd dan alleen een verkoopsysteem. Het is nu een platform dat zich richt op meerdere klantgerichte gebieden, zoals verkoop, service, marketing, e-commerce en meer. Het omvat klantenportalen (Community Cloud) en app-ontwikkeling (Salesforce Platform). Intigris heeft ook een applicatie ontwikkeld met de naam FieldBuddy op het Salesforce-platform om servicebedrijven te helpen hun werkprocessen te optimaliseren.

De mogelijkheden van Salesforce

Of je bedrijf nu producten of diensten aanbiedt, Salesforce heeft een oplossing. Lucas, een technische Salesforce-consultant, legt uit: „In plaats van voortdurend je mailbox te controleren, worden lead- en klantgegevens automatisch ingevuld in een gecentraliseerde hub, Salesforce. Na een productaanvraag kan met één klik een voorstel worden gegenereerd, waarbij een aanpasbaar sjabloon wordt ingevuld met gegevens van Salesforce.” Bovendien kan Lucas, afhankelijk van de vereisten, andere Salesforce-producten opzetten, zoals de Community Cloud en Service Cloud.

Interesse om uw bedrijfsactiviteiten en Salesforce te bespreken? Neem contact met ons op. Als je op zoek bent naar een baan als Salesforce Consultant bij Intigris, bekijk dan onze vacatures.